2024, liepos 27, Šeštadienis

2024 m. rinkimai: skelbiama naujo Europos Parlamento sudėties projekcija

reklama rubai

Naujo Europos Parlamento sudėties projekcija remiasi preliminariais rinkimų 23 ES valstybėse rezultatais ir rezultatų vertinimais likusiose keturiose ES valstybėse.

EP portale pateikta Europos Parlamento sudėties projekcija atspindi:

– preliminarius rinkimų rezultatus 23 ES valstybėse: Austrijoje, Belgijoje, Bulgarijoje, Čekijoje, Kipre, Kroatijoje, Danijoje, Estijoje, Suomijoje, Vengrijoje, Vokietijoje, Graikijoje,  Latvijoje, Lietuvoje, Liuksemburge, Maltoje, Nyderlanduose, Portugalijoje, Rumunijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje, Ispanijoje ir Švedijoje;
– rezultatų vertinimus ir visuomenės apklausų dėl ketinimo balsuoti duomenis iš likusių 4 ES valstybių: Prancūzijos, Airijos, Italijos,  ir Lenkijos.

Preliminarus ES piliečių aktyvumas 2024 m. Europos Parlamento rinkimuose yra 51 proc.

EP sudėties projekcija remiasi kadenciją baigiančio Parlamento sudėtimi ir veikiančiomis frakcijomis, tačiau tai neturi įtakos EP sudėčiai, kuri bus patvirtinta pirmojoje sesijoje liepos mėnesį. Visos partijos, kurios oficialiai nepriklauso EP frakcijoms, Neprisijungusiųjų grupei ar europinėms partijoms, bus priskirtos grupei laikinu pavadinimu „kiti“.

Parlamento sudėties projekcija bus nuolatos atnaujinama EP rinkimų tinklapyje. Jame taip pat bus publikuojami EP rinkimų ES valstybėse rezultatai, vietų pasiskirstymas pagal frakcijas ar, valstybes ar lytį, o taip pat dalyvavimo rinkimuose aktyvumo duomenys.

- Reklama -

Naujausi straipsniai