2024, rugsėjo 19, Ketvirtadienis

Artėja Panevėžio ATVIROS PRAMONĖS SAVAITGALIS 2024: laukia įspūdingos nemokamos ekskursijos po šiuolaikines industrines įmones

reklama rubai

Rugsėjo 27–29 dienomis Panevėžys virs atvira šiuolaikinės pramonės arena. Jau antrą kartą agentūros „Panevėžys NOW“ organizuojamame ATVIROS PRAMONĖS SAVAITGALYJE savo gamybos užkulisius atvers 14 Panevėžio bendrovių. Tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje pripažintos įmonės nemokamose ekskursijose miesto gyventojus ir svečius supažindins su inovatyviais produktais, gamybos technologijomis ir sprendimais. Savaitgalį mieste bus galima išvysti ir specialiai parengtą kultūros programą bei mėgautis gastronominėmis patirtimis.

Pirmąkart organizuotame renginyje apsilankė per 1200 svečių

Praeitais metais pirmą sykį organizuotas ATVIROS PRAMONĖS SAVAITGALIS – agentūros „Panevėžys NOW“ inicijuotas ir Lietuvoje atitikmens neturintis renginys. Prie renginio idėjos 2023 m. prisijungė 11 skirtingų pramonės – nuo gėrimų gamybos iki metalo apdirbimo – atstovių, sudariusių galimybę aplankyti gamybos užkulisius.  Apie pirmąjį renginį ir šių metų užmojus pasakoja „Panevėžys NOW“ direktorė Monika Miniotaitė.

„Nors praeitąmet organizavome pirmą kartą, renginys iškart sulaukė didelio susidomėjimo. Per dvi dienas įvyko 60 ekskursijų, o vos paskelbus į jas registraciją, vietų neliko per kelias valandas. Apskaičiavome, kad renginyje apsilankė per 1200 svečių iš visos Lietuvos. Žmonės domėjosi kultūrine programa, sulaukėme gerų atsiliepimų apie kūrybišką pramonės ir menų jungtį, todėl neabejojome, kad renginį kartosime“, – apie projekto sėkmę pasakoja M. Miniotaitė.

Organizatorių teigimu, ATVIROS PRAMONĖS SAVAITGALIS 2024 bus dar ambicingesnis.

„Šiemet pradėsime specialiomis ekskursijomis darbo dienomis studentams ir profesionalams, o nuo penktadienio iki sekmadienio į ekskursijas galės prisijungti visi norintys. Projekte dalyvauja dar daugiau inovatyvių Panevėžio pramonės įmonių, todėl ekskursijų diapazonas ir galimybė gyvai pamatyti įvairiausių produktų kūrimo užkulisius tapo dar prieinamesnė. Be abejo, numatytos ne tik industrinės, bet ir kultūrinės, netgi gastronominės patirtys bei specialios programos šeimoms. Renginys įspūdžių suteiks visiems, tad labai lauksime tiek panevėžiečių, tiek svečių iš kitų miestų“, – renginio naujoves pristato „Panevėžys NOW“ direktorė.

Organizatoriai papildo, kad šiemet dar daugiau ekskursijų bus pritaikytos judėjimo negalią turintiems žmonėms.

Dalyvauja per 15 šiuolaikinės pramonės įmonių

 Planuojama surengti per 100 nemokamų ekskursijų gėrimų ir maisto produktų, elektronikos prietaisų ir komponentų, pakuočių gamybos, metalo apdirbimo, biotechnologijų ir kitų sričių įmonėse. Dalyvių gretose – tiek antrą kartą dalyvaujančios, tiek naujai prisijungusios įmonės.

Dar kartą ekskursijas surengs daugiau kaip 120 veiklos metų skaičiuojanti „Kalnapilio-Tauro grupė“, plačiausią šaltyje džiovintų produktų asortimentą pasaulyje siūlanti „Geld Baltic“ (dar žinoma kaip prekių ženklas „Supergarden“) ir regioninė šilumos, karšto vandens ir elektros energijos gamybos ir tiekimo įmonė „Panevėžio energija“.

Panevėžio miestui ir aplinkiniams rajonams vandenį tiekianti bendrovė „Aukštaitijos vandenys“ šiemet lankytojams atvers duris tiek į geriamojo vandens paruošimo erdves, tiek į naują objektą – Panevėžio nuotekų valyklą. Lankytojai susipažins su nuotekų kelione įvairiais technologiniais įrenginiais ir sužinos, kokie žingsniai būtini, kad jos būtų taip gerai išvalytos ir galėtų patekti į Nevėžį.

Svečių lauks Baltijos šalyse pirmaujanti polimerinių maisto produktų pakuočių su fleksografine spauda gamintoja „IOCO Packaging“, elektrotechnines sistemas laivams ir pramonei gaminanti HARJU ELEKTER, viena iš puspriekabių ir priekabų gamybos Europoje lyderių „Schmitz Cargobull Baltic“, buitinę ir komercinę šildymo įrangą gaminanti bendrovė „Adax“, kuri tapo pagrindine šio renginio partnere.

Prie senbuvių šiemet prisijungia ir kitos Panevėžyje sėkmingai veikiančios įmonės: ergonomiškų baldų gamybos lyderė „Ekornes Lithuania“, komercinių transporto priemonių laidų gamintoja „PKC Group Lithuania“, inovatyvių biotechnologijų ir naujausių bei efektyviausių mikrobiologinių produktų gamybos įmonė „Bioenergy LT“, viena didžiausių plastiko ir gumos produktų gamintoja „Stigma“, su pasaulyje žinomais vardais bendradarbiaujanti nestandartinių metalo įrenginių projektavimo ir gamybos bendrovė „Arginta Engineering“, viena didžiausių Šiaurės Europos įmonių „Roquette Amilina“, kuri iš kviečių giluminio perdirbimo būdu išgauna produktus maisto, popieriaus, pašarų ir kitų pramonės šakoms.

Registracija į minėtų įmonių ekskursijas prasidės jau šią savaitę. Kadangi vietų skaičius ribotas, nespėję užsiregistruoti galės prisijungti prie gyvos eilės. Neatvykus užsiregistravusiam dalyviui, laukiantys joje bus įleidžiami pagal atvykimo laiką.

Be ekskursijų, vyks kultūros renginiai ir ypatingos gastronominės patirtys

Po ekskursijų visi kviečiami dalyvauti specialioje kultūrinių renginių programoje ir paragauti prie pramonės savaitgalio prisijungusių kavinių ir restoranų paruoštų gėrimų, saldėsių ir patiekalų.

Norintys paįvairinti pramoninę patirtį mieste ras gausybę kitokių pramogų, todėl renginio dalyviai kviečiami susiplanuoti visą savaitgalį – organizatoriai paruošė ir rekomendacijų sąrašą, kad tai padaryti būtų lengviau. Jį rasite ČIA.

Daugiau informacijos apie renginį rasite www.atvirapramone.lt.

Renginį finansuoja Panevėžio miesto savivaldybė ir partneriai. Pagrindinė partnerė – šildymo įrangos gamintoja UAB „Adax“.

Informacija: Panevėžio plėtros agentūra „Panevėžys NOW“

- Reklama -

Naujausi straipsniai