2024, gegužės 4, Šeštadienis

Savivaldybė dar kartą kviečia prisidėti prie paramos Vinycios miesto gyventojams

Šiandien sukanka mėnuo, kai Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą. Panevėžio miesto savivaldybė palaiko Ukrainos žmones ir ieško įvairių būdų, kaip efektyviai prisidėti prie paramos šios šalies gyventojams.

Atsižvelgus į miesto partnerio Vinycios mero Sergejaus Morgunovo prašymą šią savaitę Savivaldybė dar kartą atnaujino paramos rinkimą miesto partnerio iš Ukrainos gyventojams. Parama renkama kasdien nuo 14 iki 20 val. Panevėžio atvirame jaunimo centre (Ramygalos g. 18) iki kovo 31 d. (imtinai).

Gyventojai kviečiami pasirinkti konkrečius produktus ar jų grupę iš pateikiamo sąrašo ir pirkinius pristatyti tvarkingose pakuotėse. Visa tai užtikrins efektyvesnį paramos transportavimą.

Gyventojų prašoma prisidėti prie paramos nuperkant:

įvairių kruopų;

miltų;

pusryčių dribsnių;

įvairių konservų;

vandens ir gaiviųjų gėrimų plastikiniuose buteliuose;

asmeninių higienos prekių, tualetinių reikmenų (dantų pastos, dantų šepetėlių, dušo reikmenų ir kt.). Kilus klausimams skambinkite tel. 8 618 33683.

Panevėžiečiai savo finansinę paramą gali pervesti į specialią Savivaldybės paramos sąskaitą. Ši finansinė parama bus skirta Panevėžyje apsistojusių ukrainiečių būtiniesiems poreikiams užtikrinti. Atliekant pavedimą būtina nurodyti šią informaciją:

Gavėjas: Panevėžio miesto savivaldybės administracija

Paramos sąskaita IBAN: LT34 7300 0101 1581 8414

Mokėjimo paskirtyje nurodyti: PARAMA.

Praėjusią savaitę į Panevėžio miestą partnerį Vinycią buvo pristatyta pirmoji per 50 tūkst. Eur vertės humanitarinės pagalbos siunta, dalį jos paaukojo įvairios miesto verslo įmonės, bendruomenės, pavieniai gyventojai.

Reaguodama į įvykius Ukrainoje ir augančius karo pabėgėlių srautus, Panevėžio miesto savivaldybė stengiasi, kad mieste apsistojusiais ukrainiečiais būtų kuo geriau pasirūpinta. Jiems suteiktas nemokamas viešasis transportas, rūpinamasi jų integracijos, apgyvendinimo ir kitais svarbiais klausimais. Panevėžio miesto taryba artimiausiame posėdyje svarstys sprendimą ukrainiečių vaikų tėvus atleisti nuo mokesčio už maitinimą ikimokyklinio ugdymo įstaigoje, ugdymo reikmių mokesčio, taip pat bus svarstoma leisti nemokamai lankyti įvairias neformaliojo ugdymo veiklas.

- Reklama -

Naujausi straipsniai