2024, balandžio 19, Penktadienis

Šiandien  įvyko Tarybos frakcijų atstovų pasitarimas dėl Rusijos agresijos ir karo Ukrainoje

Šiandien  įvyko Tarybos frakcijų atstovų pasitarimas dėl Rusijos agresijos ir karo Ukrainoje. Frakcijų pirmininkai ir atstovai vieningai išreiškė palaikymą Ukrainai šiuo įtemptu laikotarpiu.

Pasitarimo metu aptarta šiandien Panevėžyje vyksianti solidarumo su Ukraina akcija, taip pat galimybės prisidėti palaikant Ukrainą. Buvo aptariama ir galimybė nutraukti bendradarbiavimo ryšius su miestais partneriais Rusijoje – Kaliningradu ir Mytiščiais, o, pasitvirtinus informacijai dėl Baltarusijos karių dalyvavimo užpuolant Ukrainą, ir santykių su miestu partneriu Vitebsku perspektyvos.

Šiandien 16 val. suplanuotas mero R. Račkausko pokalbis telefonu su Ukrainos miesto partnerio Vinycios meru Sergijumi Morgunovu (Sergiy Morgunov) dėl palaikymo šiuo sunkiu Ukrainos žmonėms metu.

Primename, kad šiandien 18 val. prie miesto Savivaldybės vyks vienybės akcija #LaisvėŠviečia. Bus giedami Lietuvos ir Ukrainos himnai, gyventojai kviečiami atsinešti Lietuvos ir Ukrainos valstybinės atributikos, žvakių, žibintuvėlių.

- Reklama -

Naujausi straipsniai