2024, balandžio 18, Ketvirtadienis

Pritarta pareiškimui dėl Ukrainos žmonių palaikymo

Šiandien Panevėžio miesto savivaldybės taryba vienbalsiu pritarimu paskelbė pareiškimą dėl Vinycios miesto savivaldybės ir Ukrainos žmonių palaikymo.

„Panevėžio miesto savivaldybės taryba,atsižvelgdama į beprecedentį Rusijos karinių pajėgų telkimą Ukrainos pasienyje;vertindama glaudžią Panevėžio ir Vinycios miestų partnerystę, kuria siekiama įvairiapusio abiejų miestų bendradarbiavimo;remdama Ukrainos nepriklausomybę, suverenumą ir teritorinį vientisumą su jos tarptautiniu mastu pripažintomis sienomis;išreiškia solidarumą su miesto partnerio savivaldybe, Vinycios ir Ukrainos žmonėmis.Слава Україні!“ – skelbiama Savivaldybės tarybos pareiškime.

Šiandien ant Panevėžio miesto savivaldybės pastato pakelta Ukrainos nacionalinė vėliava, vakare jis bus apšviestas simboliška instaliacija – Ukrainos vėliavos spalvomis – taip išreiškiant palaikymą jos žmonėms.

Primename, kad tvyrant įtampai dėl galimos Rusijos invazijos Ukraina vakar, vasario 16-ąją paskelbė „Vienybės diena“ ir ragino visus ukrainiečius tą dieną prie savo namų iškelti šalies vėliavą bei nustatytą valandą sugiedoti šalies himną. Taip buvo siekiama parodyti šalies vienybę.

- Reklama -

Naujausi straipsniai