2024, kovo 29, Penktadienis

Vakcinacijos nuo COVID-19 kontrolę atlieka Panevėžio miesto savivaldybė

Panevėžio miesto savivaldybė informuoja, kad mieste žmonės nuo COVID-19 ligos vakcinuojami pagal parengtą detalų sąrašą. Kontrolę, kaip sklandžiai vykdomas pats procesas, atlieka Sveikatos poskyrio vedėjas Mindaugas Burba.

„Žmonių skiepijimo nuo koronaviruso infekcijos sąrašas sudarytas, vadovaujantis sveikatos apsaugos ministro įsakymu nurodytus prioritetus. Kadangi trečiuoju etapu vakcinacija bus vykdoma asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams, kurie nebuvo paskiepyti pirmuoju etapu, Panevėžyje veikiančių minėtų įstaigų vadovams buvo išsiųstos lentelės, kuriose jie turi surašyti visus darbuotojus, norinčius skiepytis COVID-19 vakcina. Rekomendavome prioritetą skirti didžiausią riziką užsikrėsti COVID-19 patiriantiems darbuotojams ar asmenims, esantiems rizikos grupėje dėl amžiaus, lėtinių ligų ir pan. Kol kas vakcinavimo procesas vyksta sklandžiai, nusiskundimų ar pažeidimų neužfiksuota“, – sako M. Burba.

Už vakcinacijos vykdymą atsakinga paskirta VšĮ Panevėžio miesto poliklinika. Pirmuoju etapu mieste buvo paskiepyti Respublikinės Panevėžio ligoninės COVID–19 skyriuose dirbantys darbuotojai – medikai, slaugytojai, jų padėjėjai, pagalbiniai ir kiti darbuotojai, taip pat dirbantys Reanimacijos ir intensyviosios terapijos, Priėmimo ir skubiosios pagalbos skyriuose, kituose, padidintos kontakto su COVID–19 liga sergančiais pacientais rizikos padaliniuose. Antruoju etapu vakcinos buvo skirtos greitosios medicinos pagalbos, palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugas teikiančių įstaigų darbuotojams bei jų pacientams, dirbantiems mobiliuosiuose punktuose ir karščiavimo klinikose, socialinės globos įstaigų gyventojams ir darbuotojams, taip pat darbuotojams, teikiantiems socialines paslaugas asmens namuose, laboratorijų darbuotojai, atliekantiems COVID-19 tyrimus, koronaviruso infekcijos atvejų ir protrūkių epidemiologinę diagnostiką atliekantiems Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbuotojams. Trečiuoju etapu bus skiepijami asmens sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai – šeimos gydytojai, odontologai, antrinio lygio sveikatos paslaugas teikiantys, fizinės medicinos ir reabilitacijos bei kt. specialistai. Ketvirtuoju etapu bus skiepijami vaistinių darbuotojai. Planuojama, kad vasarį prasidės gyventojų vakcinacija. Apie tai savivaldybė žada informuoti papildomai.

Kad susiformuotų imunitetas COVID-19 ligai, praėjus 21 dienai po pirmo skiepo jį reikia pakartoti. Iš viso Panevėžyje šiuo metu yra paskiepyti 1682 gyventojai, iš jų – 320 vyrų ir 1362 moterys.

- Reklama -

Naujausi straipsniai