2024, balandžio 18, Ketvirtadienis

Atostogos internete-misija įmanoma

Straipsnių antraštės žiniasklaidoje mirgėte mirga skelbdamos, kad su kiekviena diena vis didesnė mūsų kasdienybės dalis persikelia į virtualią erdvę. Smėlynės biblioteka verčia naują puslapį atostogų istorijoje! Ryžtingai nusiteikę bibliotekos darbuotojai, vaikai ir mokytojai parodė virusui, kad jis negali sutrukdyti laisvalaikį leisti įdomiai ir turiningai. Sparčiai besikeičianti situacija šalyje padiktavo savo taisykles, tačiau mūsų planų nesugriovė, o atvirkščiai – leido išbandyti save kitame vaidmenyje. „Jeigu skaitytojai negali ateiti pas mus – mes atkeliausime pas juos“. Mintis „Kodėl gi neperkėlus į virtualią erdvę ir rudens atostogų stovyklos?“ pasirodė nesunkiai įgyvendinama.

Mes, bibliotekininkai, esame neabejingi naujovėms, greitai mokomės ir tobulėjame, mėgstame iššūkius, tad ir šiuo atveju neatsispyrėme galimybei išbandyti save bei įrodyti, jog bendravimas virtualiai gali būti toks pat prasmingas kaip ir gyvas. Nors daugeliui mūsų nuotoliniai mokslai apkartino gyvenimą, šūkis „Jei patinka fotografuoti – atostogauk ir pramogauk kartu!“ sukvietė būrį bendraminčių. Savaitę trukusios „Fotoatostogos“ suteikė daug gerų emocijų ir žinių, o stovyklautojams gimė pačių netikėčiausių idėjų. Susitikimai saugiu atstumu vyko spalio 26-30 dienomis. Optimistiškai nusiteikusios vyresn. bibliotekininkės Vika ir Miglė netruko su visais susidraugauti. Ši stovykla buvo išskirtinė dar ir tuo, kad mokėsi ne tik vaikai, bet ir stovyklos vadovės: bibliotekininkės – naudotis „Zoom“ programa, o stovyklautojai – „Photoscape“ gudrybių.

Kelias dienas fotografijos paslaptimis dalinosi ir įvairių fotografavimo „fokusų“ mokė Panevėžio 5-osios gimnazijos mokytojas Kęstutis Kulikauskas. Su vaikais bendraujame daug ir įvairiose situacijose, renginiuose, edukacijose, bet jaunųjų bibliotekos lankytojų fantazija nepaliauja mūsų stebinti – kūrybinę užduotį, surasti savo vardo raides gamtoje ir daiktuose, jie atliko puikiai.

Jei prieš stovyklą ir buvo abejonių dėl naujo jos formato, tai jau pirmos dienos užsiėmimai jas išsklaidė. Esame tikri – stovykla pavyko! Puikus to įrodymas – vaikų siunčiamos nuotraukos. Kūrybiniam procesui įsivažiavus, sustoti sunku, todėl jaunieji menininkai net stovyklai pasibaigus, dar kurį laiką „gaudys“ auksinius kadrus ir siųs nuotraukas stovyklos vadovėms. Nuotraukos bus spausdinamos ir bibliotekoje surengta jų paroda.

Džiaugiamės ne tik pavykusia stovykla, neabejingais vaikų laisvalaikiui mokytojais, bet ir kūrybingais vaikais. O mums didžiausias įvertinimas – vaikų šypsenos ir jų išsakytos padėkos. Dabar jau puikiai žinome, kad visiems kartu nėra neįveikiamų iššūkių.

Straipsnį parengė Smėlynės bibliotekos vyresn. bibliotekininkė Monika

- Reklama -

Naujausi straipsniai