2024, gegužės 2, Ketvirtadienis

Panevėžio autobusų parkas jau naujose patalpose

Panevėžio autobusų parko kolektyvas gyvena įkurtuvių nuotaikomis. Įmonės administracijos darbuotojai jau išsikraustė į naujas, greta gamtinių dujų degalinės įsikūrusias patalpas. Jau po Naujųjų čia pradėjo veikti ir dirbtuvės o vietoj pasenusių Panevėžio autobusų parko pastatų netrukus įsikurs „Lidl“ prekybos centras. 

„Naująjį statinį jau priėmė valstybinė komisija, o senojo griovimo darbai pradėti. Naujojo statinio vertė – 2,5 mln. eurų plius PVM. Pusę pinigų skyrė „Lidl Lietuva“, pusė – autobusų parko skolintos lėšos. „Naujajame pastate įsikurs sandėlis su agregatų cechais, vairuotojams skirtos patalpos su dušais, tualetais. Visos jos – jaukios ir šildomos. Pastatas buvo projektuojamas kaip B ekonomiškumo klasės, tačiau tikimės pasiekti A lygį“, – sako R. Petukauskas.

Naujųjų patalpų plotas – 3 tūkst. 300 kv. m. Visa jose sumontuota įranga – nauja. Čia yra du komplektai  koloninių keltuvų, visos duobės su moderniais vokiškais pneumo – hidrauliniais keltyuvais, 74 suspausto oro taškai, daugybė kištukinių jungčių. Be to, čia įrengtas modernus suvirinimo cechas, originali dažymo bei džiovinimo kamera, tepalų keitimo linija su monitoringo sistema, pagalbinės patalpos, moderni autobusų plovykla, salonų valymo cechas, akumuliatorių krovimo patalpa, naujas suspausto oro kompresorius.. Patalpų valymui nupirktas moderni „Kercher“ plovimo mašina. Patalpas apšvies LED ir liuminescenciniai šviestuvai“, – aiškina bendrovės vadovas.

Dirbtuvėse taip pat įrengta dujomis varomų autobusų remonto patalpa su sumontuotais jutikliais, kurie suveiktų esant dujų nuotekiui. Dispečerinėje sumontuota nauja įranga vairuotojų blaivumui patikrinti, inkasacijos patalpose – automatinis grynųjų pinigų inkasavimo įrenginys.

- Reklama -

Naujausi straipsniai