2024, balandžio 20, Šeštadienis

2020 mokslo metai: kokie jie skaičiais?

Rugsėjo 1 dieną, antradienį, į bendrojo ugdymo mokyklas, profesinio mokymo įstaigas, universitetus ir kolegijas susirinks mokytojai ir mokiniai. Aukštųjų mokyklų pirmakursiai mokslo metus pradės vėliau – nuo rugsėjo 14 dienos. Šiemet dėl COVID-19 grėsmės mokslo metų pradžia kitokia – švietimo įstaigose rekomenduojama atsisakyti masinių renginių, klases į šventę kviesti skirtingu laiku.

Šiemet veiks 1031 bendrojo ugdymo mokykla. Nauja savivaldybės mokykla atsidarys Vilniuje – tai Vilniaus Gabijos progimnazija. Utenoje įregistruota nauja pradinė nevalstybinė mokykla „Mano ir tavo“, Kauno rajone, Rokų seniūnijoje, – bendrojo ugdymo nevalstybinė mokykla „Atradimai“.
Iš viso šiais mokslo metais mokysis 323,1 tūkst. mokinių, iš jų pirmokų – daugiau nei 27 tūkst. Šiemet bendrojo ugdymo mokyklas turėtų baigti 19,7 tūkst. abiturientų.

Bendrojo ugdymo mokyklose dirbs 27,2 tūkst. mokytojų.

Numatyta, kad 2020 metais veiks 57 profesinio mokymo įstaigos, pavaldžios Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai. Preliminariais duomenimis, profesinio mokymo įstaigose išvis mokysis 31,5 tūkst. mokinių. Per pagrindinį priėmimą į profesinio mokymo įstaigas šiemet priimta 17 tūkst. jaunuolių. Papildomas priėmimas dar vyksta iki rugsėjo 2 d.

2020 metų rugsėjį, kaip ir pernai, veiks 41 aukštoji mokykla. Nuo 2021 metų sausio 1 d. Šiaulių universitetas turėtų būti prijungtas prie Vilniaus universiteto ir toliau veiklą tęsti kaip Vilniaus universiteto Šiaulių akademija.

Aukštosiose mokyklose dirbs 10,1 tūkst. dėstytojų, preliminariais duomenimis, studijuos 103,2 tūkst. studentų.
LAMA BPO duomenimis, per pagrindinį priėmimą į aukštąsias mokyklas (bakalauro studijas) šiemet priimta daugiau negu pernai – 18,1 tūkst. pirmakursių. Į visas studijų pakopas, įskaitant magistro studijas ir kt., šiemet iš viso priimta 27,8 tūkst. pirmakursių.

- Reklama -

Naujausi straipsniai