2024, liepos 27, Šeštadienis

Pilietinė iniciatyvinė grupė “Išsaugoti “Garsą” kreipėsi į miesto Tarybos narius

reklama rubai

Šiandien Pilietinė iniciatyvinė grupė “Išsaugoti “Garsą” išplatino miesto Tarybos nariams ir laikinai einančiam Panevėžio mero pareigas Valdemarui Jakštui adresuotą pareiškimą.

“Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad minėto specialiojo plano koncepcijos buvo viešai ir išsamiai pristatytos bei  patvirtintos Panevėžio miesto Tarybos, tačiau susipažinus detaliau su teikiamais tvirtinti  Panevėžio miesto istorinės dalies teritorijos ir apsaugos zonos ribų nustatymo bei tvarkymo specialiojo plano keitimo  sprendiniais iškyla klausimas, kodėl sprendiniai iš esmės skiriasi nuo patvirtintos koncepcijos. Parengto specialiojo plano sprendinių kokybė kelia abejonių, nekuria darnios miesto  urbanistinės struktūros, neaiškūs motyvai nustatant užstatymo tipą (morfotipą) ir net  sprendinių brėžinyje perimetrinis užstatymas rodomas iki Nevėžio upės kranto!

 Dėl minėtų priežasčių prašome Panevėžio miesto istorinės dalies teritorijos ir apsaugos zonos ribų nustatymo bei tvarkymo specialiojo plano keitimo tvirtinimą atidėti ir teikti svarstyti  Panevėžio Regioninės architektūros tarybai (RAT).”- rašoma Pilietinės iniciatyvinės grupės “Išsaugoti “Garsą” pareiškime.

 

- Reklama -

Naujausi straipsniai