2024, balandžio 19, Penktadienis

Ketvirtąjį ratą FK “Panevėžys” baigs Vilniuje

Šiandien Lietuvos A lygos čempionate vyks paskutinysis ketvirtojo rato turas. FK „Panevėžys“ išvykoje susitiks su daugkartiniais šalies čempionato prizininkais Vilniaus „Riteriais“. Šios rungtynės bus jau ketvirtasis komandų tarpusavio mačas šių metų šalies čempionate.

Pirmajame rate, kai komandos rungtyniavo Panevėžyje, pergalę rezultatu 2:1 iškovojo vilniečiai. Tuomet po Teremo Moffi ir Artiomo Gurenkos įvarčių „Riterių“ komanda antrojo kėlinio pradžioje 2:0, bet 57-ąją susitikimo minutę Tadas Eliošius sušvelnino rezultatą ir grąžino intrigą. Per likusį laiką panevėžiečiai turėjo kelias geras progas prie vilniečių vartų, bet jomis nepasinaudojo.

Antrojo rato akistata šalies sostinėje baigėsi kovingomis lygiosiomis 1:1. Abu įvarčiai buvo įmušti pirmajame rungtynių kėlinyje. 1-ąją mačo minutę Pavelas Krukas išvedė panevėžiečius į priekį, o 38-ąją „Riterių“ futbolininkas Mindaugas Grigaravičius rezultatą išlygino rezultatą.

Trečiajame rate, žaidžiant savo aikštėje, „Panevėžio“ ekipai pirmą kartą šiemet pavyko įveikti „Riterius“. Vienose iš geriausių šio sezono rungtynių panevėžiečiai nugalėjo vilniečius rezultatu 4:2. Šiame susitikime įvarčius pelnė Paulius Janušauskas, Tautvydas Eliošius, Vytas Gašpuitis ir Rafaelis Ledesma.

Visoms komandoms sužaidus po 27 susitikimus vilniečiai 12 taškų lenkia panevėžiečius. „Riteriai“ savo sąskaitoje turi 43 taškus ir užimą trečiąją vietą, o „Panevėžys“ su 31 tašku rikiuojasi penktoje turnyro lentelės pozicijoje.

Po šeštadienių susitikimų pirmos šešios A lygos komandos sužais dar po penkis mačus. Penktajame rate panevėžiečiai dvejas rungtynes žais namuose (su „Sūduva“ ir 3-ąją vietą užėmusia komanda), o trejas – svečiuose (su Vilniaus „Žalgiriu“, „Atlantu“ ir 4-ąją vietą užėmusia komanda).

Susitikimas tarp „Riterių“ ir „Panevėžio“ komandų LFF stadione prasidės 13 valandą.

Gintaras Brazdžionis

- Reklama -

Naujausi straipsniai