2024, kovo 28, Ketvirtadienis

Globojamus vaikus kviečia į socialinę akciją „ŽvejOK“

2019 m. spalio 5 d., penktus metus iš eilės globojami vaikai kviečiami į jau tradicinę socialinę akciją „ŽvejOK“. Jos tikslas – supažindinti globojamus vaikus su atsakingu laisvalaikio leidimo būdu – mėgėjiška žūkle ir padedant profesionalams išmokti žvejybos paslapčių.

Globojamiems vaikams, norintiems pažvejoti, trūksta ne tik žvejybos įrankių, pašarų, bet ir tėviško patarimo apie mėgėjišką žūklę, jos būdus, priemones, procesą, žuvų rūšis, vandens telkinius, gamtosaugines problemas, tausojančią žvejybą ir kitus paprasčiausius dalykus, kuriuos jaunajam žvejui reikia žinoti prie upės ar ežero. Organizatoriai tikisi, jog akcijoje šiais metais dalyvaus apie 500 vaikų iš visos Lietuvos.

„Jau penktus metus vykstanti akcija pritraukia vis daugiau globojamų vaikų, kurie nori išmokti žvejoti, labiau pažinti gamtą, pabendrauti su savo bendraamžiais ar tiesiog smagiai praleisti laiką gamtos apsuptyje. Ši akcija yra dar viena galimybė suteikti džiaugsmo tiems, kam jo tikrai labai reikia. Labai tikiuosi, jog šis savaitgalis vaikams bus tikra šventė, o žvejyba – nauju, sportišku ir prasmingu laisvalaikio pomėgiu, kuris dovanos gamtos pažinimo džiaugsmą ir puikias emocijas“, – sako „ŽvejOK“ akcijos sumanytojas Linas Jonauskas.

Akcija vyks 11-oje šalies savivaldybių: Alytuje, Vilkaviškyje, Tauragėje, Jurbarke, Klaipėdoje, Telšiuose, Joniškyje, Panevėžyje, Ukmergėje, Zarasuose ir Vilniuje. Lietuvos regionų vaikus žvejybinių paslapčių mokys daugiau nei 100 savanorių iš žvejų klubų, medžiotojų ir žvejų draugijų, skautų, Šaulių sąjungos ir net Krašto apsaugos savanorių pajėgų.

Akcijos „ŽvejOK“ 2019 metu prie vandens telkinių vyks ir varžybos, kuriose bus varžomasi dėl ilgiausios, didžiausios, mažiausios žuvies, didžiausio pagautų žuvų skaičiaus. Pirmą kartą akcija vyko 2015 m. spalio mėn. Organizatorių kvietimu prie akcijos „ŽvejOK“ 2015 m. prisijungė ir joje dalyvavo daugiau nei 400 vaikų. Praėjusiais, metais akcijoje dalyvavo beveik 500 vaikų.

Akcijoje dalyvaus vaikai iš globos įstaigų ir šeimynų, romų bendruomenės vaikai ir vaikai iš pabėgėlių nuo karo šeimų bei Ruklos pabėgėlių centro vaikučiai.

- Reklama -

Naujausi straipsniai