2024, kovo 28, Ketvirtadienis

Pradedami dalinti maisto produktai

Panevėžio rajono savivaldybėje pradedamas maisto produktų dalijimas iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo.

Šiandien ryte siunta pasiekė Miežiškių ir Raguvos seniūnijas.

Maisto paketai dalijami pagal seniūnijų sudarytus grafikus.

Panevėžio ir Velžio seniūnijų gyventojai, kaip įprasta, paketus kviečiami pasiimti iš Paramos ir labdaros fondo „Maisto bankas“ sandėlių, esančių Kranto gatvėje Panevėžyje.

Paketuose šįkart yra 0,4 kg kiaulienos konservų ir 0,5 kg sausų saldžių pusryčių.

Maisto paketus gaus 3 297 Panevėžio rajono gyventojai. Jiems bus išdalyta 2 967,30 kg maisto.

Daugiausia – 452 gavėjai yra Krekenavos seniūnijoje, mažiausiai – 125 Raguvos seniūnijoje.

Europos socialinio fondo agentūros teigimu, gerokai mažesni nei įprasta, tik iš dviejų produktų susidedantys, maisto paketai kovo mėnesį dalijami todėl, kad dėl tiekėjų pateiktų netinkamų pasiūlymų teko nutraukti ir iš naujo pradėti vykdyti maisto produktų viešąjį pirkimą.

Agentūros atstovai tikina, kad gausesni ir įvairesni produktai sunkiau besiverčiančius gyventojus pasieks per kitus šių metų dalijimus, kurie vyks balandžio, birželio, rugpjūčio, spalio ir gruodžio mėnesiais.

Maisto produktų krepšelį 2019 m. sudarys 19 produktų: pirmos rūšies kvietiniai miltai, miltų mišinys keksui, makaronai, grikiai, ryžiai, greitai paruošiama avižų košė, cukrus, rapsų aliejus, kiaulienos konservai, vištienos konservai, konservuota burokėlių sriuba, konservuota raugintų agurkų sriuba, konservuoti žalieji žirneliai, konservuotos keptos pupelės pomidorų padaže, saldūs sausi pusryčiai, avižiniai sausainiai su šokolado gabalėliais, saldintas sutirštintas pienas, UAT pienas, razinų ir riešutų mišinys.

- Reklama -

Naujausi straipsniai