2025 11 13, Ketvirtadienis

„Renesanso skonio kelias, sukurta kartu su „Kūryba lėkštėje“: istorinė gastronominė kelionė traukiniu ir skonių šventė

atsiuntė info@vapsvamedia.lt

VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“, jau trečius metus iš eilės organizuojantis unikalią gastronominę kelionę iš Panevėžio į Anykščius ir atgal, šiemet lapkričio 15–16 dienomis kviečia patirti išskirtinę kulinarinę patirtį – „Renesanso skonio kelią“.

Ši kelionė – tai tikras laiko ir pojūčių nuotykis, nukelsiantis dalyvius į skirtingas epochas, kuriose Renesanso dvasia atgims per autentiškus skonius, kvapus ir patiekalus.

Gastronominę kelionę šiemet aptarnaus įmonė „Kūryba lėkštėje“, kurios komanda rūpinasi, kad kiekvienas renginys – nuo įmonių švenčių iki privačių vakarienių – taptų sklandus, jaukus ir įsimintinas. Keleivius pasitiks skonis, kūryba ir meilė maistui: aukštos kokybės patiekalai, derantys prie įvairiausių poreikių, kruopščiai paruošti, kad kiekvienas svečias galėtų mėgautis ne tik maistu, bet ir atmosfera.

„Džiaugiamės, kad mūsų tradicinė gastronominė kelionė tapo laukiama rudens švente, o Gastronominis siaurukas žinomas visoje Lietuvoje. Šiemet kviečiame siauruko keleivius ne tik pasimėgauti išskirtiniais patiekalais, bet ir pajusti tikrą Renesanso dvasią – istorijos, meno ir skonio sintezę“, – sako VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ direktorius dr. Darius Liutikas.

Kaip ir kasmet, kelionė vyks istoriniu Siauruku, sustojant keturiose unikaliose siaurojo geležinkelio stotyse, kuriose atgims Renesanso laikotarpio gastronomija – nuo prekybos kelių įtakos iki dvarų kultūros ir humanizmo idėjų. Kiekvienoje stotelėje dalyvius pasitiks vis kitokie skoniai, pasakojimai ir kelionės traukinio romantika.

Panevėžio depe kelionė prasidės Didikų puota – bus patiekiamas lėtai rūkytas kiaulienos sprandinės kepsnys iš BBQ garvežio su miško grybų padažu, bulvių koše, skrudintais svogūnais ir karamelizuotais burokėliais.

Troškūnų stotyje laukia Prekybos kelių skoniai – karštas desertinis vynas ir šviežios salotos su daržovėmis, alyvuogėmis, avokadu, kepta sviestažuve, karališkomis krevetėmis, kietuoju sūriu, virtu kiaušiniu ir citrina.

Anykščių stotyje, „Renesanso soduose“, svečiai ragauja desertą „Nakties uogų sonetas“ – subtilų miško uogų ir varškės derinį, apgaubtą grietinėlės šydu ir pagardintą paslaptingais prieskoniais.

Grįžtant į Panevėžį, Surdegio stotyje, dalyvių lauks Liepsnos ir maisto alchemija – ant žarijų gamintas daržovių troškinys su mėsa ir grietine, patiektas su juoda lietuviška duona.

Kelionės pradžia – 11 val. Panevėžio siaurojo geležinkelio depe, išvykimas – 12 val., grįžimas – apie 18 val.

Daugiau informacijos apie Siauruką, organizuojamas šventes bei pramogines keliones, taip pat bilietų įsigijimą rasite VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“ interneto svetainėje: www.siaurukas.eu.


„Renesanso skonio kelias, sukurta kartu su „Kūryba lėkštėje“: istorinė gastronominė kelionė traukiniu ir skonių šventė

Gal patiks?

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Aptiktas Adblock

Panašu, kad naudojate skelbimų blokavimo priemonę. Naudojamės reklamavimo paslaugomis, kad galėtume finansuoti savo svetainę. Prašome paremti mus ir išjungti „AdBlocker“ plėtinį.