2024, balandžio 19, Penktadienis

2021 metų Čempionų lyga: kam šypsosis sėkmė?

UEFA Čempionų lyga įsisiūbuoja – balandžio pradžioje įvyko pirmoji šio futbolo čempionato ketvirtfinalio pusė, o balandžio 13-14 dienomis paaiškės, kurios dvi komandos taip pat keliauja į pusfinalius.

Trečiadienį futbolo aikštėje susitinka Dortmundo „Borussia“ ir Mančesterio „City“, o kitame mače tą patį vakarą į dvikovą stos Liverpulio FC su Madrido „Real“. Apžvelkime, kaip šioms komandoms Čempionų lygoje sekėsi iki šiol ir kokie jų šansai iškovoti titulus. Dortmundo „Borussia“ prieš Mančesterio „City“

Trečiadienio vakarą Dortmundo stadione kausis dvi futbolo pasaulio galiūnės – Dortmundo „Borussia“ ir Mančesterio „City“. Balandžio 6-ąją abi komandos jau buvo susitikusios futbolo aikštėje, ir rezultatu 2-1 pergalę tuomet išplėšė „Man City“. Komentuodamas dramatišką pralaimėjimą, „Borussia“ vyriausiasis treneris Edinas Terzičius UEFA sakė: „Tai buvo lygių varžovų rungtynės, todėl esame kiek nusivylę rezultatu.“

O kuriai komandai šypsosis sėkmė atsakomosiose rungtynėse trečiadienį?

Uefa.com skelbiamoje apklausoje 65 proc. Čempionų lygos fanų pergalę žada „Man City“, o Dortmundo „Borussia“ šiame mače palaiko mažiau – 35 proc. – balsavusiųjų. Mančesterio komanda taip pat yra laimėjusi 4 iš 5 paskutinių žaistų varžybų, o „Borussia“ rezultatai – ne tokie nuoseklūs: 2 pergalės, 2 pralaimėjimai bei 1 lygiosios.

Lažybos internetu šią pergalę taip pat žada „Man City“ klubui. Statymai rodo, jog „Borussia“ šansai laimėti vertinami koeficientu 4,90, o Mančesterio ekipos pergalės koeficientas – 1,63. Beje, lažybų bendrovės skelbia, jog „Man City“ yra ir labiausiai tikėtinas šių metų Čempionų lygos čempionas.

Liverpulio FC prieš Madrido „Real“

 Trečiadienio vakarą „Anfield“ stadione Liverpulyje į pusfinalio kovą stoja šio miesto futbolo klubas bei Madrido „Real“ komanda. Joms abiems jau teko susitikti akistatoje balandžio 6-ąją, kai ispanai nesunkiai sutriuškino liverpuliečius rezultatu 3-1. Be to, Anglijos klubas šio susitikimo metu sumušė net keletą „antirekordų“: komanda pirmoje rungtynių pusėje praleido du įvarčius, o taip nutiko vos pirmą kartą nuo 2005-ųjų. „Raudoniesiems“ pirmoje rungtynių dalyje taip pat nepavyko įmušti nei vieno smūgio į vartų plotą pirmą kartą nuo 2014-ųjų.

 Ar tai reiškia, jog pergalę švęs „Real“? Na, Liverpulio FC laimėjo 4 iš 5 paskutinių žaistų mačų, o „Real“ visus penkis kartus šventė pergales. Be to, Madrido ekipa yra daugiausiai titulų Čempionų lygoje turintis klubas – net 16, įskaitant pirmus penkis lygos sezo nus.

 Statymai internetu šiame ketvirtfinalio mače yra išsidėlioję tokiais koeficientais: Liverpulio FC šansai vertinami koeficientu 2,00, o Madrido komandos – 3,45. O ar gali būti, kad kažkuri

komanda taps lygos čempionais? „Real“ koeficientas šiuo klausimu siekia 6,00, o Liverpulio FC –
16,00. Žinoma, čempionatas dar nesibaigė ir visko gali nutikti, tad lažybos dar gali pasisukti kita
linkme.

Čempionų lygos pusfinalis numatytas gegužės 4-5 dienomis, o finalas vyks gegužės 29-ąją
„Atatürk Olympic“ futbolo stadione Stambule.Kazino internete

 

- Reklama -

Naujausi straipsniai