2024, rugsėjo 19, Ketvirtadienis

Panevėžiui – „Europos burės 2024“ už projektą „Harmonijos miestas“

reklama rubai

Panevėžio miestas tapo vienu iš konkurso „Europos burės 2024“ laureatų. Nominacija „Už investicijas į žmogų“ atiteko už statomą modernų kompleksinių paslaugų centrą negalią turintiems vaikams ir jų šeimos nariams „Harmonijos miestas“. Apdovanojimų ceremonijoje, vykusioje Kauno muzikiniame teatre, Panevėžio projekto kūrėjai sulaukė ir visuomenės įvertinimo. Naujienų portalo lrytas.lt skaitytojai kompleksinių paslaugų centro „Harmonijos miestas“ kūrėjams skyrė daugiausiai simpatijų.

„Europos burių“ apdovanojimą kasmet teikia Finansų ministerija, siekdama viešai pristatyti ir įvertinti didžiausią vertę kuriančius Europos Sąjungos (ES) fondų lėšomis finansuojamus projektus.

Šiais metais konkurse „Europos burės“ dalyvavo 98 projektai, pateikti septyniose nominacijose. Panevėžio „Harmonijos miestas“ buvo nominuotas kategorijoje „Už investicijas į žmogų“. Iš viso į šią nominaciją kandidatavo 22 dalyviai.

Planuojama, kad moderniame kompleksinių paslaugų centre „Harmonijos mieste“ įsikurs konsultacijų ir edukacijos, specializuotos pagalbos šeimai, dienos, laikino atokvėpio, nuoseklaus lavinimo centrai. Skaičiuojama, kad čia bus galima aptarnauti iki 70 žmonių. „Harmonijos miestas“ bus pirmasis, teikiantis kompleksinę pagalbą šeimai visame Panevėžio regione.

Čia šeimos galės gauti visapusišką pagalbą nuo pat kūdikystės – nuo psichologinio palaikymo, kai laukiama kūdikio su negalia, iki pagalbos jo ugdyme, mokant šeimos narius priimti vaiką kaip pilnavertį šeimos narį. Aguonų ir A. Baranausko gatvių sankirtoje įsikūrusiame, daugiau nei 1400 kv. m ploto dviaukščiame pastate dėmesys bus skiramas ne tik vaikų, bet ir visos šeimos psichinei sveikatai bei gerovei.

- Reklama -

Naujausi straipsniai